Evliliğe Hazır Olup Olmadığınızı Ölçün

706 kez görüntülendi

Sponsorlu Bağlantılar

Evliliğe hazır olmak!

Günümüzde ne yazık ki boşanma oranları hızla artmaktadır. Bunun en önemli sebeplerinden biri ise bireylerin hazır olmadan evlenme kararı alıp evlenince sahip olacakları hayata dair gerçek dışı beklentilere sahip olmalarıdır. Toplumun baskısı da önemli faktörlerden biridir çünkü bildiğiniz üzere belirli bir yaştan sonra bireylerden evlenmeleri ya da en azından evliliğe yönelik bir adım atmaları beklenir. Bu sebepten ötürü aceleci davranan gençler sonu hüsran olan bir ayrılıkla karşı karşıya gelirler.

Üzerinde durmak istediğimiz bir diğer sebep ise bireylerin evlenememe korkusundan dolayı aceleci davranıp henüz çok iyi tanımadığı kişilerle evlenmeleridir. Evlilik her insanın hayatını büyük derecede etkileyen bir değişimdir. Hayatımızdaki bu yeni dönem bir sürü sorumluluk, maddi ve manevi emek ve ömür boyu sürecek olan bağlılığı getirir. Evleneceğiniz ya da evlenmek istediğiniz kişiyi çok iyi tanımak son derece önemlidir çünkü çiftlerin aynı beklentilere sahip olması ilişkinin uzun vadede devam etmesinde büyük rol oynar. Hayat tarzı ve hayattan olan beklentiler evli çiftlerin iyi anlaşmasını etkileyen bir diğer faktördür bu nedenle çiftlerin birbirlerini çok iyi tanımadan evlenmeleri aslında hazır olmadıklarını da gösterir.

Ani karar verme!

Aşkın ya da sevginin mantığı arka planda bırakması sonucu ani kararlar verip hazır değilken evlenen çiftler bir süre sonra hiç beklemedikleri sorunları yaşamaya başlayabilirler. Evlilik kararı aşamasında mantığımızı geri planda bırakmamamız gerekir çünkü aşk ve sevgi her sorunu çözmeye yetmeyebiliyor. Unutmayalım ki evlenmek istediğimiz kişi her zaman bir sevgili rolünde kalmayacak. Yeri gelince bir baba ve bir eş olacak bu nedenle birlikte olduğumuz kişinin bu rollerin altından kalkabileceğinden emin olmamız gerekir. Sadece birini sevmemiz o kişiyle evlenmeye hazır olduğumuzu göstermediği gibi kendimizi çok iyi tanımadan karşımızdaki kişiyi de değerlendirmemiz pek mümkün görünmüyor.

Bir insanı tamamiyle tanımak her zaman kolay değildir çünkü bireyler kendilerini olduklarından daha iyi gösterme eğilimine başvururlar. Benlik sunumu kavramı altında bireyler diğer kişilerin kendileri hakkındaki düşünceleri düzenlemek ve kontrol etmek için kendilerini olduklarından daha iyi göstermeye çalışırlar. Bunun sonucu olumsuz yönleri gizler ve olumlu yönleri abartırlar. Böyle bir durumda kişiler birbirlerinit tam anlamıyla tanıyamadıkları için gizlenen yönler evliliğin ilerieyen zamanlarında ortaya çıkıp anlaşamama ve sonunda boşanmaya yol açabilir.
Evlenmeye hazır olduğumuzu nasıl anlarız?

Evlenmeye hazır olduğumuzu anlayabilmemiz için bazı işaretler bize yol gösterebilir. Öncelikle sevgilinizden ayrı olarak da bir birey olabiliyorsanız bu sürekli yapışık ve birbiri olmadan hiçbir şey yapmayan çiftlerden daha sağlıklı bir ilişkiniz olduğu anlamına geliyor. Güven ve saygı bir ilişkide olması gereken en önemli terimlerdendir. Eğer evlenmeyi düşündüğünüz kişiye tam anlamıyla güveniyorsanız ve kendisinden şüphe etmiyorsanız o zaman evlenmeye bir tık daha hazırsınız demektir. Saygıya gelecek olursak, bireylerin her daim birbirine saygı göstermesi gerekir yoksa ilişki yavaş yavaş her iki kişiyi de tüketir. Saygı ilişkiyi kuvvetlendirerek bireyler arası iletişimi daha etkili bir hale getirir. Evlenmeyi istediğiniz kişi ile olan ilişkinizde saygının yerini iyi bilmeniz gerekir. Daha çok genç iken verilen evlilik kararları bireylerin hayata hazır olmaması nedeniyle hem maddi hem de manevi sorunlar yaratabilir bu nedenle bireyler ailelerinden bağımsız bir şekilde kendi kendilerine yetmeyi ve sorumluluk sahibi olmayı öğrenmeden bu tür ciddi bir karar almamaları yerinde olacaktır.

Çevrenin baskısı altında kalmadan hem sevgi hem de mantık çerçevesiyle içinde bulunduğunuz ilişkiyi iyice değerlendirmeniz ve bu evlilik kararını partneriniz ile almanız gerekir. Kendinize evlenmeye hazır mıyım sorusunu sorup kendinizi bütün etken faktörler çerçevesinde değerlendirip daha doğru bir karar alabilirsiniz.

Peki uzun bir evliliğin sırları nelerdir?

Bağlılık
Güven
İhtimam
Sabır
Saygı
Şefkat
Anlayış
Fedakarlık
Affedicilik
Sorumluluk

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz


Yukarı Çık